Look deep into nature, then you
will understand everything better.

Albert Einstein

Een shift van lijden naar leiden

Problemen zijn een product van het denken, niet van de realiteit. Bear In Mind biedt programma’s die hun focus hebben op de kern, het vergroten van ons bewustzijn. Met praktische en fundamentele tools en technieken krijgen medewerkers, professionals en (management)teams inzicht, ervaring en oefeningen aangereikt, waarmee het (zelf)leiderschap wordt vergroot.

Het resultaat: mentaal fittere medewerkers, minder ziekteverzuim, snelle en heldere besluiten, duurzame prestaties en relaties. Een inspirerende organisatiecultuur, door een grotere verbinding met onszelf. (Zelf)leiderschap brengt een shift teweeg van lijden vanuit ons brein naar leiden vanuit ons hart.

Leadership: mastering others is strength. Mastering yourself is true power.

Lao Tzu, Tao Te Ching

People don’t resist change.
They resist being changed.

Leiderschap vanuit de kern

Een greep uit het aanbod
van onze programma’s

Zelfbewustzijn

Het merendeel van de tijd zitten we met onze gedachten of in het verleden, of in de toekomst. Zelden in het heden. Leer met praktische methodes jezelf en je team weer terug te brengen naar ‘focus in het moment’. Daar waar groei zich als vanzelf aandient.

Leiderschap Presence

Gedachten en emoties komen en gaan. Een 1-op-1 programma erop gericht om jezelf als leider onder alle omstandigheden terug te brengen naar bewustzijn. De toegangspoort tot kwaliteiten, die altijd 100% effectiviteit opleveren: Nieuwsgierigheid, Aanwezigheid en Compassie.

Teambuilding

Programma voor middel-management gericht op effectieve teamcoaching. Reflecteren, stilstaan en de kracht ervaren van ‘niets doen’. Leer complexe zaken terug te brengen naar hun simpele kern.

Vitaliteit & Veerkracht

Dit programma geeft inzicht in de drivers die schuilgaan achter stress. Creëer vanuit dat inzicht een gezamenlijke positieve mindset, georiënteerd op toekomst en groei door het toepassen van effectieve bewezen stressmanagement tools.

SRI methode

De stress reduction inquiry methode, The Work, gaat over het onderzoek van je gedachten. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld om je heen te vinden. Door met een open geest je diepgewortelde overtuigingen en denkpatronen te onderzoek kom je meer in het ‘ hier en nu’ en kun je 100% effectief zijn.

Alignment & Envisioning

Leiderschap vraagt om het neerzetten van een visie, het effectief uitdragen ervan en het implementeren. Bear In Mind biedt een totaal programma waarin innovatie en leiderschap samen komen.

Holocratie

Een programma gericht op het transformeren van een hiërarchische organisatie naar een holistische organisatie.